BulgarianEnglishGermanGreekItalian

Полезно

Как се съхраняват пелетите?

Пелетите са пакетирани в разфасовки от 15кг. за лесно пренасяне и съхранение. Съхраняват се на сухо място. Избягва се съхраняването на места с висока влажност, поради възможността от поемане на влажност и слепване.

Кога се прави мулчиране?

Късната пролет и есен са най-подходящите периоди за мулчиране. Пролетното мулчиране защитава растенията от изсъхване и прегряване през лятото. Есенното мулчиране пък предпазва почвата от измръзване през зимата.

Как се прави мулчиране стъпка по стъпка:

Стъпка 1 – изберете и осигурете мулча

Снабдете се с всички материали, необходими за мулчиране – за  красив и дълготраен ефект препоръчваме цветен мулч в различни тоналности.

Стъпка 2 – подгответе терена

Почистете площта от плевели, прекопайте и обогатете почвата с подходящи торове, полейте. Площта трябва да е влажна, но не прекалено мокра.

Стъпка 3 – полагане на мулча

Мулчът се разстила равномерно около растенията на слой 5-8 см. Не го поставяйте непосредствено до ствола на дърветата, за да не се стигне до преовлажняването им, а и за да имат достъп до свеж въздух. Разстелете мулча по начин, който осигурява лек наклон, за да се оттича водата от мулчираната повърхност.

Стъпка 4 – подновяване на мулча

Органичния мулч се разлага и това налага подновяването му веднъж годишно или  на няколко години, в зависимост от скоростта на разлагане на материалите.

Запитване / поръчка