BulgarianEnglishGermanGreekItalian

Мулч

Мулчът е материал, който се разстила върху повърхностния почвен слой около стъблата на растенията. Наред с постигането на декоративен ефект, той дава значително по-добри резултати по отношение на борбата с плевелите и правилното развитие на растенията, в сравнение с използването на химически препарати.

Освен, че блокира развитието на плевелите, мулчът предотвратява ерозионните процеси. Почвата под него запазва влажността си за по-дълъг период от време, тъй като загубите, в следствие на изпарението, са сведени до минимум. Осигурява се оптималната почвена температура – през лятото повърхностния слой е предпазен от прегряване, а през зимата е защитен от екстремно ниските температури, с което се създават комфортни условия за развитие на кореновата система на растенията.

Друго безспорно предимство е подобряване движението на водата и пълноценното ѝ усвояване от засадените храсти и цветя. В резултат на мулчирането почвата се предпазва от нежеланото уплътняване, остава ронлива и по повърхността ѝ не се образува кора. Разграждайки се в течение на времето нашия органичен дървесен мулч се разгражда до компост и обогатява почвата с хранителни вещества.

Запитване / поръчка